Μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ
  • Βούτυρο αγελάδος
  • 75 γρ. άχνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 μεγάλα μήλα, κατά προτίμηση πράσινα
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το Βούτυρο αγελάδος, την άχνη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλεύρι μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
  2. Πασπαλίζουμε μία λαδόκολλα με αλεύρι και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη.
  3. Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα αλευριού πάνω στη ζύμη και την ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να γίνει λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
  4. Πατάμε πάνω στην απλωμένη ζύμη το τσέρκι και τραβάμε από γύρω τα κομμάτια που περισσεύουν.
  5. Τοποθετούμε κομμάτι κομμάτι τη περισσευούμενη ζύμη γύρω από το εσωτερικό μέρος του τσερκιού και κόβουμε με μαχαίρι ό,τι προεξέχει έξω από το χείλος του.
  6. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα μήλα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  7. Αφού ανακατέψουμε καλά, τα απλώνουμε μέσα στο τσέρκι.
  8. Τρίβουμε από πάνω το ζυμάρι που περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 °C για 45 λεπτά.
  9. Μόλις κρυώσει τελείως, γαρνίρουμε με άχνη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου