Μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Έτοιμο προζύμι
  • Νερό όσο χρειαστεί

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
milo-aronia-stafili-rodi-packshot-gallery-0
Μήλο- Αρώνια- Σταφύλι – Ρόδι
Μήλο- Αρώνια- Σταφύλι – Ρόδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε στρογγυλές όχι πολύ λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε τις σταφίδες.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  1. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το Βούτυρο αγελάδος και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  2. Αφού γίνουν ένα ομογενοποιημένο μίγμα προσθέτουμε και την κανέλα.
  3. Μόλις η κανέλα ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα δίνοντας ένα σκούρο χρώμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και τις σταφίδες.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  1. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το baking powder, τη βανίλια, το κονιάκ, το γάλα και το αλεύρι.
  2. Έπειτα, ρίχνουμε πάνω στο ταψί το μείγμα που έχουμε στο μπολ και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

  1. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγύ.
  2. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε τη μηλόπιτα με σαντιγύ!
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου