ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Λιώνουμε μια κουταλιά της σούπας Βούτυρο αγελάδος στο τηγάνι, για να σοτάρουμε το κρεμμύδι μας.
- Μέχρι να μαραθεί αρκετά το κρεμμύδι μας, μουλιάζουμε τα μανιτάρια με 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό για 15 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό τους (αφού το σουρώσουμε σε ψιλή σήτα).
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και αφού τα φέρουμε μια βόλτα, σβήνουμε με πολύ λίγο κρασί.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
- Βράζουμε τις πατάτες αρκετά καλά και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
- Έπειτα τις λιώνουμε και προσθέτουμε αλάτι και Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες, μέχρι να καλυφτούν οι πατάτες μέσα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε αργά και όταν ο πουρές αρχίσει να δένει προσθέτουμε Βούτυρο αγελάδος για να μείνει όλο του το άρωμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και καλύπτουμε τα υλικά με το νερό που είχαμε μουλιάσει τα μανιτάρια.
- Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Στο τέλος περιλούζουμε το κρέας με τα μανιτάρια για να χαρίσουν στο πιάτο μας όλη την γεύση τους και απολαμβάνουμε!