Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε 1 δόση από τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει. Συμπληρώνουμε τη ζάχαρη σε 5-6 δόσεις μέχρι να γίνει καραμέλα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη και βράσει η Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά μεταφέρουμε την κρέμα στο τηγάνι με την καραμέλα.
Ανακατεύουμε 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σουρώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ για να μην μείνουν τυχόν κομμάτια καραμέλας. Βάζουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί και να πάρει την υφή γιαουρτιού.
Βάζουμε στη σαντιγί 150 γρ. από την καραμέλα και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν βελούδινη μους.
Την υπόλοιπη καραμέλα τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο, τη σάλτσα καραμέλας, πρέτζελ και ανθό αλατιού.