Μπιφτέκι κοτόπουλο με γιαούρτι και λαχανικά

75 λεπτά
6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  • 6 μπιφτέκια κοτόπουλο
  • 500 γρ. πατάτα, σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γρ. κολοκύθι, σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. ντοματίνια, στη μέση
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • Ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ

  • 1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλο
  • 600 γρ. καρότο, καθαρισμένο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 5%
  • 5 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 5 γρ. κύμινο
  • 7 γρ. ρίγανη
  • 40 γρ. sriracha
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 15 γρ. αλάτι
  • 40 γρ κρεμμύδι φρέσκο, πράσινο μέρος
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-packshot-gallery-0
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ

  1. Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε το καρότο με το Στραγγιστό γιαούρτι 5%, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη και τη sriracha προσέχοντας να μη μείνουνε μεγάλα κομμάτια από το καρότο.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το μείγμα του γιαουρτιού και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια 300 γρ. (περίπου 6 τεμάχια).

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  1. Προσθέτουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  2. Στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα βαθύ ταψί τα λαχανικά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 10 λεπτά περίπου.
  3. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι τα λαχανικά να πάρουν καστανό χρώμα και τα μπιφτέκια να έχουν ψηθεί στο εσωτερικό τους, για ακόμα 30 λεπτά περίπου.
  4. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου