Σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε το καρότο με το Στραγγιστό γιαούρτι 5%, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη και τη sriracha προσέχοντας να μη μείνουνε μεγάλα κομμάτια από το καρότο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το μείγμα του γιαουρτιού και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια 300 γρ. (περίπου 6 τεμάχια).
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ
Προσθέτουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα βαθύ ταψί τα λαχανικά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 10 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι τα λαχανικά να πάρουν καστανό χρώμα και τα μπιφτέκια να έχουν ψηθεί στο εσωτερικό τους, για ακόμα 30 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.