ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Μπουγάτσα
Chef
Γλυκές
ΥΛΙΚΑ
Γάλα ζωής πλήρες
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
10 γρ. κορν φλάουρ (αντίστοιχα να διορθωθεί και στο βίντεο)
2 βανιλίνες
450 γρ. φύλλο κρούστας
Βούτυρο αγελάδος
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
ΠΡΟΪΟΝ
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζουμε το
Γάλα ζωής πλήρες
, τη ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε δύο βανιλίνες και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
Μόλις κρυώσει η κρέμα, την ανακατεύουμε να αφρατέψει.
Απλώνουμε κάθε φορά από 2-3 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο ραντίζοντας με λιωμένο
Βούτυρο αγελάδος
κάθε φύλλο.
Απλώνουμε στη μέση λίγο από την κρέμα και διπλώνουμε σαν φάκελο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες μπουγάτσες.
Βάζουμε τις τέσερρις μπουγάτσες σε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου