Μπουγάτσα

ΥΛΙΚΑ
  • Γάλα ζωής πλήρες 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 10 γρ. κορν φλάουρ (αντίστοιχα να διορθωθεί και στο βίντεο)
  • 2 βανιλίνες
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • Βούτυρο αγελάδος Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα
ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwis-plires-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Bάζουμε το Γάλα ζωής πλήρες, τη ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
  2. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε δύο βανιλίνες και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
  4. Μόλις κρυώσει η κρέμα, την ανακατεύουμε να αφρατέψει.
  5. Απλώνουμε κάθε φορά από 2-3 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο ραντίζοντας με λιωμένο Βούτυρο αγελάδος κάθε φύλλο.
  6. Απλώνουμε στη μέση λίγο από την κρέμα και διπλώνουμε σαν φάκελο.
  7. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες μπουγάτσες.
  8. Βάζουμε τις τέσερρις μπουγάτσες σε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C μέχρι να ροδίσουν.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου