Μπουρεκάκια αφράτα με ζύμη γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 μέτριο αυγό
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

  • 1 μέτριο αυγό
ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
straggisto-packshot-gallery-0
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 5%, το νερό, το Ηλιέλαιο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  2. Ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι που να μην κολλάει.
  3. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 50 λεπτά.
  4. Μετράμε και κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 50 γρ. και φτιάχνουμε με κυκλικές κινήσεις μικρά μπαλάκια.
  5. Πατάμε το κάθε μπαλάκι έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μικρή στρογγυλή επίπεδη ζύμη και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε στη μέση μια μικρή ποσότητα με Φέτα Π.Ο.Π..
  6. Κλείνουμε τη ζύμη πολύ καλά, δίνουμε σχήμα και τοποθετούμε τα μπουρεκάκια με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  7. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

Πεντανόστιμα και αφράτα μπουρεκάκια για όλες τις ώρες!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου