Μπουρεκάκια με πράσo, μανιτάρια και τυριά

60 λεπτά
25 μπουρεκακια
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 800 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • κοτσάνια από τα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. θυμάρι, φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. Χωριάτικο λευκό τυρί σε μικρά κομμάτια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 400 γρ. φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά, χτυπημένα, για το άλειμμα
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
choriatiko-packshot-gallery-0
Χωριάτικο λευκό τυρί
Χωριάτικο λευκό τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση και τα μπουρεκάκια

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα σε όλες τις πλευρές.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα πράσα, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά περίπου.
  4. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και αυτό για περίπου 3 λεπτά ακόμα.
  5. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει, για 1-2 λεπτά περίπου.
  6. Αποσύρουμε το μείγμα σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι, το Χωριάτικο λευκό τυρί, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.
  7. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  8. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 30 λωρίδες, πλάτους 16 εκ.
  9. Τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Απλώνουμε το Βούτυρο αγελάδος με το πινέλο σε όλο το μήκος της, σκεπάζουμε μ’ ένα δεύτερο φύλλο (λωρίδα) και βουτυρώνουμε ξανά με Βούτυρο αγελάδος.
  10. Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί.
  11. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, στο κάτω μέρος του φύλλου.
  12. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα, σχηματίζοντας έναν φάκελο.
  13. Έπειτα, τυλίγουμε τη γέμιση προς τα επάνω, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας και να σχηματιστεί ένα ρολό.
  14. Αλείφουμε το ρολό με χτυπημένο αβγό και τοποθετούμε σ’ ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
  15. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  16. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 °C, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 20 λεπτά περίπου.
  17. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου