Μπουγάτσα με κρέμα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • Aλεύρι
  • Nερό
  • Λάδι
  • Αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0000_Layer-2-aspect-ratio-0-0
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προσθέτουμε σε ένα μπολ αλεύρι, νερό, λάδι και αλάτι, ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, αφού πρώτα το κοσκινίσουμε.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τις δυο βανίλιες.
  6. Βάζουμε δύο κομμάτια Βούτυρο αγελάδος, ανακατεύουμε για να πάρει βράση το μείγμα μας και το απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  7. Παίρνουμε το ζυμάρι που έχει ξεκουραστεί, το κόβουμε σε οκτώ ίσα μέρη και δημιουργούμε στρογγυλές μπάλες.
  8. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για ακόμα δύο ώρες.
  9. Ανοίγουμε 2 φύλλα ίσους μεγέθους, τα ενώνουμε και με το χέρι μας, προσπαθούμε να ανοίξουμε το φύλλο, προσθέτοντας τακτικά λιωμένο Βούτυρο αγελάδος.
  10. Το κόβουμε στην μέση και προσθέτουμε την κρέμα στο μισό φύλλο δεξιά μας.
  11. Κλείνουμε το φύλλο σαν φάκελο και στην συνέχεια το τοποθετούμε στο αριστερό φύλλο, προσθέτοντας πάλι Βούτυρο αγελάδος και το κλείνουμε όλο μαζί σαν φάκελο.
  12. Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο