Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε ακόμα για 2-3 λεπτά
Ρίχνουμε την σάλτσα κονκασέ λίγο νεράκι αν αυτό είναι απαραίτητο το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, σκόρδο σκόνη και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα λαχανικά στην επιθυμητή σύσταση περίπου 10-15 λεπτά.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση λαχανικών προσθέτουμε τα 100 γρ. ντομάτας κονκασέ και τα στρώνουμε με την σειρά σε ένα πυρέξ 25×30.
Ρίχνουμε πάνω απο τα κανελόνια ότι γέμιση έχει περισέψει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα Βρώμη, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Αδειάζουμε πάνω από τα κανελόνια την κρέμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.