Νηστίσιμα κανελόνια στον φούρνο με βελούδινη κρέμα από ΚΑΡΠΟΣ ΒΡΩΜΗ

ΥΛΙΚΑ
  • 15 κανελόνια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
  • 2 μανιτάρια ψιλοκομμένα πόρτο μπέλο
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. κονκασέ ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • Πιπέρι
  • 100 γρ νερό
  • Λίγο δυόσμο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • 600 γρ. ρόφημα Βρώμη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Mοσχοκάρυδο
ΠΡΟΪΟΝ
karpos-vromi-packshot-gallery-0
Βρώμη
Βρώμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
  2. Ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε ακόμα για 2-3 λεπτά
  3. Ρίχνουμε την σάλτσα κονκασέ λίγο νεράκι αν αυτό είναι απαραίτητο το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, σκόρδο σκόνη και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα λαχανικά στην επιθυμητή σύσταση περίπου 10-15 λεπτά.
  4. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση λαχανικών προσθέτουμε τα 100 γρ. ντομάτας κονκασέ και τα στρώνουμε με την σειρά σε ένα πυρέξ 25×30.
  5. Ρίχνουμε πάνω απο τα κανελόνια ότι γέμιση έχει περισέψει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα Βρώμη, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Αδειάζουμε πάνω από τα κανελόνια την κρέμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου