Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία λιώνουμε καλά τη ζάχαρη σε δόσεις μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε το ζεστό νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα, μέχρι να λιώσει πλήρως η καραμέλα και να έχουμε ένα σκούρο σιρόπι.
Μοιράζουμε σε πυρίμαχα σκεύη της αρεσκείας μας (περίπου 25 γρ./σκεύος) και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Βρώμη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις δούμε ότι το μείγμα πήζει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας από την κατσαρόλα και με μία κουτάλα ρίχνουμε αμέσως το μείγμα της κρέμας στις φόρμες με την καραμέλα που έχουμε προετοιμάσει, κρατώντας από πάνω τους ένα κουτάλι ανάποδα, οδηγώντας το μείγμα της κρέμας στα τοιχώματα για να στρωθεί ομοιόμορφα πάνω από την καραμέλα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα, για περίπου 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ
Με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε την κρέμα καραμελέ από τα τοιχώματα του σκεύους της, τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από το σκεύος της κρέμας και αναποδογυρίζουμε. Γαρνίρουμε με τα φουντούκια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
TIP: Μπορούμε για ευκολία να μεταφέρουμε το μείγμα της κρέμας σε μία κανάτα για να το μοιράσουμε στα σκεύη.