Νηστίσιμο αφράτο κέικ με κρέμα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 500 γρ. Βρώμη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. κακάο σκόνη
  • 2 βανιλίνες

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. Χυμός πορτοκάλι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. μπέικεν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 βανιλίνες
ΠΡΟΪΟΝ
karpos-vromi-packshot-gallery-0
Βρώμη
Βρώμη
xymos-portokali-packshot-gallery-2
Πορτοκάλι
Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το Βρώμη, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και ανακατεύω πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει.
  2. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τις βανιλίνες, ανακατεύω και το αφήνω στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνω τον Χυμός πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκάλι, το μπέικεν και ανακατεύω με το σύρμα.
  4. Προσθέτω το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύω μέχρι να έχω ένα λείο μείγμα.
  5. Σε μια αλευρολαδωμένη φόρμα 25×30 εκ. ρίχνω το μείγμα και το στρώνω.
  6. Βάζω την κρέμα μέσα σε ένα κορνέ και την απλώνω σε γραμμές απευθείας πάνω στο μείγμα.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60 λεπτά στους 180 °C.

Το πιο νόστιμο και αφράτο νηστίσιμο κέικ με κρέμα σοκολάτας!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου