Φυτική μπουγάτσα αμυγδάλου

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ

  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα
ΠΡΟΪΟΝ
rofima-amygdalou-choris-zachari-packshot-gallery-0
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  2. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα καλά και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  3. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  4. Μετράμε 3 φύλλα κάθε φόρα και ραντίζουμε πολύ καλά με το μείγμα που φτιάξαμε και βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο.
  5. Προσθέτουμε 1/4 της κρέμας στο κέντρο του φύλλου, ραντίζουμε περιμετρικά της κρέμας και κλείνουμε σε σχήμα φακέλου ραντίζοντας την κάθε μεριά που κλείνουμε.
  6. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και τοποθετούμε τις μπουγάτσες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα ταψί κουζίνας, αλείφοντάς τες εξωτερικά με το μείγμα που τις ραντίσαμε.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 °C.
  8. Τις αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσουν και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πεντανόστιμες νηστίσιμες μπουγάτσες που θα λατρέψετε!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί