Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος

INGREDIENTS

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 250 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Ηλιέλαιο (για ξεκούραση και άνοιγμα ζύμης)
ΠΡΟΪΟΝ
karpos-lefko-packshot-gallery-0
Λευκό
Λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο σε ελαιόλαδο για 2′.
  2. Προσθέτουμε τα φύλλα σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ΚΑΡΠΟΣ Λευκό ΟΛΥΜΠΟΣ.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε νερό, αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη .
  5. Χωρίζουμε σε μπαλάκια (50 γρ.), τα βάζουμε σε πυρέξ με ηλιέλαιο, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.
  6. Λαδώνουμε το πάγκο και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το κάθε ζυμάρι.
  7. Διπλώνουμε αρχικά τις άκρες έπειτα στη μέση και ξανά μέση μέχρι να σχηματιστεί ένα τετράγωνο πιτάκι.
  8. Ανοίγουμε ξανά το κάθε πιτάκι πατώντας με τα χέρια και βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση ακριβώς στο κέντρο.
  9. Διπλώνουμε τις γωνίες στο κέντρο της γέμισης και κλείνουμε καλά.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25’.
  11. Απολαύστε τα τραγανά και πεντανόστιμα!
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σαλάτα
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
PHOTO
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
7
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ