Ογκρατέν ζυμαρικών

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες
  • Ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΕΞ

  • Ελαιόλαδο
  • Φρυγανιά
ΠΡΟΪΟΝ
rofima-amygdalou-choris-zachari-packshot-gallery-0
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
karpos-pizza-top-packshot-gallery-0
Pizza Top
Pizza Top
karpos-trimmeno-packshot-gallery-0
Τριμμένο
Τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει.
  6. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και φρυγανιά ένα πυρέξ 25×30 και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα ζυμαρικά.
  8. Πασπαλίζουμε με Τριμμένο, ιδανικό για μακαρόνια.
  9. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και προσθέτουμε Pizza Top.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C για 30 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα