Ογκρατέν με στραγγιστό γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μεσαίο κουνουπίδι
  • 4 πατάτες
  • 2 πράσα
  • 1 συσκευασία Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 150 γρ. mix τυριών
  • 1 αυγό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγη σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό για το σερβίρισμα
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλες ροδέλες και τις βάζουμε σε μία λαδόκολλα στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν λίγο (περίπου για 15 λεπτά).
  2. Κόβουμε τα πράσα και τα προσθέτουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και βράζουμε για ακόμη 6 λεπτά.
  3. Σε ένα λαδωμένο πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες και από πάνω τα πράσα και το κουνουπίδι.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το Στραγγιστό γιαούρτι 2% και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου. Περιχύνουμε το πυρέξ με το μείγμα.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το mix των τυριών.
  6. Ψήνουμε στους 200 °C  για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  7. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Από την Έλια Ζ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο