Χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

  • 8 αυγά
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
  • 100 γρ. πατάτες, μαγειρεμένες και κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 60 γρ. Φέτα Π.Ο.Π., τριμμένη
  • 5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 100 γρ. ντιπ γιαούρτι

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

  • 150 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 5 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο
ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

  1. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικον, τις πατάτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα για 4 με 5 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το πράσινο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί.
  4. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα από τα αυγά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει η πρώτη στρώση για 3 με 5 λεπτά περίπου.
  5. Μοιράζουμε σε όλο το τηγάνι τη Φέτα Π.Ο.Π., τα 80 γρ. από την ντομάτα, τα υπόλοιπα αυγά, σκεπάζουμε ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6 με 8 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα αυγά.
  6. Ανά διαστήματα κουνάμε το τηγάνι για να βεβαιωθούμε ότι η ομελέτα δεν έχει κολλήσει.
  7. Βγάζουμε το καπάκι και σερβίρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
  8. Γαρνίρουμε με το ντιπ γιαούρτι, την υπόλοιπη ντομάτα, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο, το πιπέρι και τον άνηθο.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσαρμόζουμε το αλάτι σύμφωνα με τα γούστα μας.

Tip:
* Μπορούμε να προσθέσουμε λάιμ ή λεμόνι ξύσμα και χυμό στο ντιπ γιαούρτι για να αρωματίσουμε και να ενισχύσουμε την οξύτητα.
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μυρωδικά επιθυμούμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο