Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για την ομελέτα φούρνου με πατάτες, μανιτάρια, ψωμί του τοστ, λουκάνικα και Κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά.
Τοποθετούμε πρώτα το ψωμί σε ταψί.
Το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150 °C να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε τυρί.
Αδειάζουμε τη μισό μείγμα.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο μείγμα.