Ομελέτα φούρνου με πατάτες & μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwhs-elafri-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής ελαφρύ
Γάλα ζωής ελαφρύ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
graviera-packshot-gallery-0
Γραβιέρα
Γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για την ομελέτα φούρνου με πατάτες, μανιτάρια, ψωμί του τοστ, λουκάνικα και Κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
  2. Τοποθετούμε πρώτα το ψωμί σε ταψί.
  3. Το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150 °C να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.
  4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  5. Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
  6. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  7. Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε τυρί.
  8. Αδειάζουμε τη μισό μείγμα.
  9. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
  10. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο μείγμα.
  11. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το Γάλα ζωής ελαφρύ και την Κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά.
  12. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
  13. Περιχύνουμε τα υλικά.
  14. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω.
  15. Αφήνουμε να ρουφήξει για 30 λεπτά.
  16. Πασπαλίζουμε με Φέτα Π.Ο.Π. και ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για 40 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί