Παγωτό αμυγδάλου με κομματάκια σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • Γκρανόλα σοκολάτας
  • Σιρόπι σοκολάτας
ΠΡΟΪΟΝ
rofima-amygdalou-choris-zachari-packshot-gallery-0
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
  2. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή σαντιγί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα αμυγδάλου, τα ψιλοκομμένα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε από μέσα προς τα έξω το μείγμα.
  5. Σπάμε σε έναν πολυκόφτη το αμύγδαλο και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  6. Σε μια φόρμα 28×15 εκ. προσθέτουμε το μείγμα, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  7. Αφήνουμε 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου το παγωτό και μετά σερβίρουμε.
  8. Προαιρετικά γαρνίρουμε με γκρανόλα σοκολάτας και σιρόπι σοκολάτας.

Απλά πεντανόστιμο και πλούσιο στη γεύση!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα