Πανακότα με καραμελωμένο ανανά και φυστίκια Αιγίνης

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ

  • 800 γρ. Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 12 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 160 γρ. καραμελωμένος ανανάς
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα, σπασμένα
  • Κουβερτούρα τριμμένη, για το τελείωμα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΑΝΑΝΑ

  • 140 γρ. ανανάς, καθαρισμένος, κομμένος σε μεγάλο καρέ
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. ρούμι
  • 20 γρ. νερό
  • 2 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 5 γρ. λεμόνι, χυμός
ΠΡΟΪΟΝ
rofima-amygdalou-choris-zachari-packshot-gallery-0
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ρόφημα Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη, κρατώντας λίγο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας.
  2. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο ρόφημα Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας με σύρμα χειρός.
  4. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε μία κανάτα.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε σκεύη της αρεσκείας μας, σε μερίδες των 120 g.
  6. Τοποθετούμε τα σκεύη στο ψυγείο μέχρι να πήξει η πανακότα, για τουλάχιστον 4 ώρες.
  7. Ξεφορμάρουμε τις πανακότες σε πιάτο και γαρνίρουμε με τον καραμελωμένο ανανά, τα φιστίκια και την τριμμένη κουβερτούρα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΑΝΑΝΑ

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον ανανά και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστούν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια, για 2 με 3 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτουμε βροχιδόν τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς.
  3. Σβήνουμε με το ρούμι, προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού.

*Tip:

  1. Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κρέμα της πανακότας λίγο ελαιόλαδο αφού τη δέσουμε και την τραβήξουμε από τη φωτιά. Μας δίνει μια πιο λιπαρή και γεμάτη γεύση στην κρέμα.
  2. Σερβίρουμε την πανακότα σε φόρμες αν θέλουμε να ξεφορμάρουμε σε κάποιο πιάτο ή σε μπολάκια αν θέλουμε να την καταναλώσουμε απευθείας από το μπολάκι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου