Πανακότα με γιαούρτι, μέλι και κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • 2-3 κ.σ. μέλι
  • 80 γρ. καρύδια
  • Φύλλα δυόσμου
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-packshot-gallery-0
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει 3-4 λεπτά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 100 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, το Στραγγιστό γιαούρτι 5% και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουν στύψει καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ με το Στραγγιστό γιαούρτι 5%, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ράμεκιν, βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3-4 ώρες για να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν.
  7. Σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και φύλλα δυόσμου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου