Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει 3-4 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 100 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουν στύψει καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ με το Στραγγιστό γιαούρτι 5%, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ράμεκιν, βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3-4 ώρες για να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν.