Ξεκινάμε βάζοντας μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τις πατάτες για 3-4 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το τζίντζερ και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μείγμα.
Ανάλογα με το πώς θέλουμε να είναι η τελική υφή της σούπας μας, προσθέτουμε ζωμό στο μείγμα.
Τέλος, αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και τη σερβίρουμε. Προσθέτουμε μια κουταλιά Στραγγιστό γιαούρτι 2% στο πιάτο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθο.