Παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς

ΥΛΙΚΑ
  • 375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 200 γρ. Βούτυρο αγελάδος, κρύο
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 αυγό
  • 1 αυγό για το αυγούλωμα
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το κρύο Βούτυρο αγελάδος, την άχνη, τη βανιλίνη, το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Πλάθουμε τα κουλουράκια, περίπου 30 γρ. το ένα.
  3. Βάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 °C για περίπου 20 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα