Παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη, τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  3. Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε φύλλα, στο μέγεθος που επιθυμούμε.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Προσθέτουμε τα αυγά, τη Φέτα Π.Ο.Π., θρυμματίζοντας τη με το χέρι μας, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
  2. Κατόπιν χαράσουμε την τυρόπιτα, αλείφουμε τα φύλλα με Βούτυρο αγελάδος, ρίχνουμε λίγο νεράκι και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο