Παραδοσιακό μωσαϊκό

15
10-12
ΥΛΙΚΑ

 

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 300 γρ. γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 100 γρ. καρύδια
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη
  • φύλλα δυόσμου
ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, το γάλα, το βούτυρο και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με μία κουτάλα μέχρι να
    λιώσει το βούτυρο.
  3. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα 15-20 λεπτά να κρυώσει.
  4. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, να καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη και να βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ -3 λεπτά στα
    800 Watt.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα σπάμε με τα χέρια μας. Παράλληλα πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας με το κονιάκ.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  1. Απλώνουμε τρία φύλλα αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας μας και ρίχνουμε όλο το μείγμα.
  2. Βρέχουμε τα δάχτυλά μας με το κονιάκ και δίνουμε σχήμα στο μωσαϊκό μας.
  3. Τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
  4. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
afrato-dixromo-voutirenio-keik
Αφράτο Δίχρωμο Βουτυρένιο Κέικ
Αφράτο Δίχρωμο Βουτυρένιο Κέικ
nistisimo-aladoto-kazan-ntipi
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
biskota-me-3-ylika
Μπισκότα με 3 υλικά
Μπισκότα με 3 υλικά