Παραδοσιακοί κουραμπιέδες με βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. λιωμένο Βούτυρο αγελάδος
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. αμύγδαλα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Βανίλια
  • ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Pοδόνερο
  • 2 αυγά
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη άχνη με το Βούτυρο αγελάδος μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το κονιάκ.
  3. Χτυπάμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και βάζουμε το τριμμένο αμύγδαλο και σιγά σιγά μετά το αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακιά και λεία.
  5. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμούμε και τους ψήνουμε στους 150-170 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
  6. Μόλις βγουν τους ραντίζουμε με ροδόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nististima-spanakotiropitakia-featured
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Σαλάτα
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
PHOTO
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη