ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Πασχαλινά κουλουράκια
50 κουλουράκια
Chef
Γλυκές
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. αλεύρι μαλακό
270 γρ. ζάχαρη άχνη
3 μέτρια αυγά
250 γρ.
Βούτυρο αγελάδος
, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
2 γρ. μαστίχα (5 δάκρυα)
1/2 κ.γ. μαχλέπι
2 βανιλίνες
1/4 κ.γ. κακουλέ (κάρδαμο)
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
1 αυγό
ΠΡΟΪΟΝ
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε τη μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα μαζί με 100 γρ. ζάχαρη άχνη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Λιώνουμε το
Βούτυρο αγελάδος
και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε στο μείγμα το
Βούτυρο αγελάδος
και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σε δόσεις το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Μετράμε 30 γρ. το κάθε κομμάτι και του δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
Χτυπάμε 1 μέτριο αυγό και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190-200 °C για 20-25 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου