Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι από τον Γιάννη Λουκάκο

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. Βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. γάλα
  • 45 γρ. αυγά
  • 2 γρ. φυσική μαστίχα, σπασμένη
  • 2 γρ. μαχλέπι
  • 1 γρ. βανίλια πάστα
  • 10 κρόκος, χτυπημένος
  • 5 γρ. σουσάμι λευκό
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ 14 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΩΝ 40 ΓΡ.

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  2. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 40 γρ. και πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 1εκ. περίπου.
  3. Διπλώνουμε τις λωρίδες στη μέση και πιάνοντας την πάνω και την κάτω πλευρά στρίβουμε δίνοντας σχήμα πλεξούδας. Στρώνουμε τις πλεξούδες σε ταψί αφήνοντας 2 εκ. κενό μεταξύ τους, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C  στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

TIP

*Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια για να τα διατηρήσουμε περισσότερες μέρες τα τοποθετούμε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και κρατάμε μέχρι και 2 εβδομάδες.
** Για 28-30 κουλουράκια των 40γρ. διπλασιάζουμε τις ποσότητες των παραπάνω υλικών.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί