Πατάτες ογκρατέν

60 λεπτά
ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30X20 ΕΚ.
ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0000_Layer-2-aspect-ratio-0-0
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες
kefalotiri-packshot-gallery-0
Κεφαλοτύρι
Κεφαλοτύρι
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες 3,7%, την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το Βούτυρο αγελάδος και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο έτσι ώστε να σιγοβράζει το φαγητό.
  3. Ανακατεύουμε απαλά ανά τακτά διαστήματα κουνώντας την κατσαρόλα, προσπαθώντας να μη σπάσουμε τις πατάτες.
  4. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες και η σάλτσα έχει χυλώσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
  5. Σε ένα ταψί στρώνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τις πατάτες, προσθέτουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια το μισό Κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με ακόμα μία στρώση.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα, για περίπου 35 λεπτά.
  7. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου