Πένες ογκρατέν με μπεσαμέλ, κοτόπουλο και ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. πένες, βρασμένες
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 350 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 70 γρ. Κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 250γρ. Κασέρι Π.Ο.Π., χοντροτριμμένο
  • 125γρ. Γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 300γρ. γάλα
  • 30 γρ. Κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • Αλάτι
ΠΡΟΪΟΝ
kaseri-packshot-gallery-0
Κασέρι Π.Ο.Π.
Κασέρι Π.Ο.Π.
graviera-packshot-gallery-0
Γραβιέρα
Γραβιέρα
kefalotiri-packshot-gallery-0
Κεφαλοτύρι
Κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το αλατίσουμε καλά, μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το μισό Βούτυρο αγελάδος και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά και αποσύρουμε το κοτόπουλο.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, και την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Προσθέτουμε τα τυριά, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμύδι, το υπόλοιπο Βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.
  4. Βάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών σ’ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ισιώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση.  Τοποθετούμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο Κεφαλοτύρι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα η επιφάνεια, 20 λεπτά περίπου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί