Κόβουμε τις πιπεριές σε σχήμα Τ και αφαιρούμε τα σπόρια.
Σε ένα μπολ βάζουμε το Χωριάτικο λευκό τυρί, τη Γραβιέρα, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι, 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις πιπεριές, τις κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και ραντίζουμε από πάνω με τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τις πιπεριές στους 180 οC στο Air Fryer μέχρι να μαλακώσουν ή σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 οC για περίπου 25 λεπτά.