Πίτες τραβηχτές με φέτα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1 κιλό αλεύρι κίτρινο & άσπρο
  • 100 γρ. προζύμι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Νερό χλιαρό, όσο πάρει

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το προζύμι που έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη ημέρα, το αλάτι και προσθέτουμε λίγη ποσότητα χλιαρού νερού, μέχρι να λιώσει το προζύμι.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι.
  3. Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  4. Σημαντικό είναι να τοποθετήσουμε σε μια επιφάνεια το ζυμάρι μας σε τέτοιο σχήμα, ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κάθετα μεγάλα κομμάτια, τα οποία θα τραβήξουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα άνοιγμα στο κέντρο.
  5. Για τη γέμιση ψιλοκόβουμε τα υλικά μας και τα προσθέτουμε είτε ξεχωριστά είτε όλα μαζί, στο κέντρο της ζύμης.
  6. Διπλώνουμε τις πίτες μας και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
  7. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι για τις τραβηχτές πίτες με Φέτα Π.Ο.Π., θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μια Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά για ακόμα περισσότερο πλούσια γεύση.
  8. Αν θέλουμε να γευτούμε τις πίτες στη γλυκιά εκδοχή τους, τις τηγανίζουμε χωρίς γέμιση και προσθέτουμε μέλι, κανέλα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας μας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο