Πλαστός (πίτα)

ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Για να φτιάξουμε την πίτα πλαστός, η οποία είναι παραδοσιακό φαγητό της περιοχής των Θεσσαλικών Αγράφων, φτιάχνουμε το χυλό, προσθέτοντας στο νερό, καλαμποκάλευρο.
  2. Έπειτα βουτυρώνουμε το ταψί και προσθέτουμε λάδι.
  3. Ανοίγουμε το χυλό στο ταψί και στη μέση ρίχνουμε τα χόρτα. Μέσα στα χόρτα προσθέτουμε τη Φέτα Π.Ο.Π. και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό από πάνω.
  4. Βουτυρώνουμε πάλι το χυλό και ο πλαστός είναι έτοιμος για ψήσιμο.
  5. Ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nististima-spanakotiropitakia-featured
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Σαλάτα
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
PHOTO
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη