Πολίτικο τσουρέκι

2 τσουρέκια
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

  • 150 γρ. Βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 240 γρ. Γάλα ζωής πλήρες
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
  • 5 γρ. μαχλέπι
  • 3-4 κόκκους μαστίχα Χίου
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη
  • 27 γρ. μαγιά στιγμής

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΤΣΟΥΡΕΚΙΩΝ

ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwis-plires-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά στιγμής, το μαχλέπι, τη βανιλίνη, τη μαστίχα (κοπανισμένη σε γουδί μέχρι να γίνει σκόνη) και ανακατεύουμε με τον γάντζο για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το Γάλα ζωής πλήρες και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  4. Μόλις διπλασιαστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη και πλάθουμε 6 κορδόνια.
  5. Φτιάχνουμε 2 τσουρέκια με 3 πλεξούδες το κάθε ένα.
  6. Βάζουμε τα τσουρέκια σε μία λαδόκολλα το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  7. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν (περίπου 45 λεπτά).
  8. Σε ένα μπολάκι σπάμε το αυγό, προσθέτουμε τη 1 κ.σ. Γάλα ζωής πλήρες και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  9. Αλείφουμε τα τσουρέκια, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 °C για περίπου 25-30 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί