ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Πορτοκαλόπιτα
Chef
Γλυκές
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
350 γρ νερό
Χυμός πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
450 γρ. φύλλο κρούστας
7 αυγά, μεσαία
300 γρ. ζάχαρη
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
150 γρ. ηλιέλαιο
1 βανιλίνη
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
12 γρ. μπέικιν πάουντερ
ΠΡΟΪΟΝ
Πορτοκάλι
Πορτοκάλι
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τον
Χυμό πορτοκάλι
και τη ζάχαρη.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να βράσει.
Αφού αρχίσει να βράζει περιμένουμε για 4 λεπτά και ύστερα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χύνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Κάνουμε ρολό το φύλλο κρούστας.
Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια πάχους 1 εκ.
Τα ανοίγουμε με τα χέρια και τα τοποθετούμε σε μπολ.
Σε ένα διαφορετικό μπολ σπάμε τα αυγά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στα αυγά και ανακατεύουμε με σίρμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα το
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανιλίνη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Χύνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με το κομμένο φύλλο κρούστας και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 25×35 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 °C για περίπου 25-35 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε απο τον φούρνο την πορτοκαλόπιτα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου