Πορτοκαλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 7 αυγά, μεσαία
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 βανιλίνη
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
ΠΡΟΪΟΝ
xymos-portokali-packshot-gallery-2
Πορτοκάλι
Πορτοκάλι
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τον Χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
  2. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να βράσει.
  3. Αφού αρχίσει να βράζει περιμένουμε για 4 λεπτά και ύστερα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Χύνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  5. Κάνουμε ρολό το φύλλο κρούστας.
  6. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια πάχους 1 εκ.
  7. Τα ανοίγουμε με τα χέρια και τα τοποθετούμε σε μπολ.
  8. Σε ένα διαφορετικό μπολ σπάμε τα αυγά.
  9. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στα αυγά και ανακατεύουμε με σίρμα.
  10. Προσθέτουμε στο μείγμα το Στραγγιστό γιαούρτι 2% και ανακατεύουμε.
  11. Προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  12. Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανιλίνη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  13. Χύνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με το κομμένο φύλλο κρούστας και ανακατεύουμε με τα χέρια.
  14. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 25×35 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 °C για περίπου 25-35 λεπτά.
  16. Μόλις βγάλουμε απο τον φούρνο την πορτοκαλόπιτα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nististima-spanakotiropitakia-featured
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Σαλάτα
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
PHOTO
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη