Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό σε υψηλή ταχύτητα το Βούτυρο αγελάδος 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά.
Σταματάμε το μίξερ, καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το μείγμα να έχει ασπρίσει αρκετά και να έχει αρκετά αέρινη υφή.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα που ρίχνουμε στο μείγμα, προτού προσθέσουμε το επόμενο. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, σε δόσεις, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί η κάθε δόση στο μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη. Δεν παρα-χτυπάμε το μείγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια και τα ομογενοποιούμε.
Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 50 λεπτά περίπου.
Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει στεγνό.
Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τη ζάχαρη άχνη, και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.