Πουρές πατάτας

ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Με ένα καθαρό σφουγγάρι καθαρίζουμε τις πατάτες τρίβοντάς τις ελαφρώς κάτω από τρεχούμενο νερό.
  2. Αλατίζουμε τις πατάτες, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 °C  μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 90 λεπτά (όταν τις τρυπήσουμε με ένα μικρό μαχαίρι πρέπει να μην έχει καμία αντίσταση).
  3. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το Φρέσκο γάλα πλήρες και το διατηρούμε ζεστό.
  4. Ξετυλίγουμε τις πατάτες, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε.
    Τις αλέθουμε στον χορτόμυλο σε ψιλή σήτα και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος λίγο λίγο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι.
  6. Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό στο μείγμα.
  7. Σερβίρουμε αμέσως τον πουρέ ή τον διατηρούμε ζεστό.

 

Τips

* Ο πουρές πατάτας προσφέρεται για να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις. Προσθέτουμε πέστο βασιλικού και δημιουργούμε έναν αρωματικό πουρέ πατάτας με γεύση βασιλικού. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με άλλα λαχανικά όπως  για παράδειγμα η σελινόριζα ή το παντζάρι.

* Αν θέλουμε, μπορούμε να φυλάξουμε τις φλούδες από το καθάρισμα της πατάτας και να τις τηγανίσουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στους 165 βαθμούς  σε ηλιέλαιο όπως τα τσιπς. Είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ.

*  Εάν δεν καταναλώσουμε τον πουρέ απευθείας είναι καλό να τοποθετήσουμε μία μεμβράνη στην επιφάνειά του έτσι ώστε να μην ξεραθεί.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου