Προφιτερόλ

90
30-35
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ

  • 30-35 σου ψημένα
  • 900  γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισερί)
  • 400 γρ. σάλτσα σοκολάτας
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης, σπασμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ

  • 250 γρ. νερό
  • 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κομμάτια
  • 4 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. αυγά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

  • 80 γρ. ζάχαρη μαύρη, με μελάσα
  • 70 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 40 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ

  1. Τοποθετούμε την κρέμα πατισερί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ. Κόβουμε τα σου στη μέση και γεμίζουμε το κάτω μέρος με την κρέμα. Βάζουμε το καπάκι πάνω στην κρέμα.
  2. Τοποθετούμε τα γεμισμένα σου σε ένα πιάτο, ρίχνουμε από πάνω τους σάλτσα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το Βούτυρο αγελάδος και το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις λιώσει το Βούτυρο αγελάδος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε σε μία δόση το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  2. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το αλεύρι και να σχηματιστεί μια μάζα που ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Δουλεύουμε τη ζύμη στη κατσαρόλα  για 3-5 λεπτά περίπου μέχρι να χάσει όσο περισσότερη από την υγρασία της γίνεται.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το προηγούμενο πλήρως πριν προσθέσουμε το επόμενο. Μόλις έχουμε προσθέσει και ομογενοποιήσει στο μείγμα μας και το τελευταίο αυγό, συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά ακόμα, μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να γίνει λείο.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ταψί που έχουμε καλυμμένο με λαδόκολλα σχηματίζουμε μπαλάκια των 30 γρ. περίπου με απόσταση μεταξύ τους 2 εκ..

Τρόπος 1 – χωρίς το μπισκότο

Με ένα πινέλο αλείφουμε τα σου με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 180 °C   για 25 λεπτά περίπου.


Τρόπος 2 – με το μπισκότο

Καλύπτουμε με τους δίσκους από το μπισκότο, έναν πάνω από κάθε σου, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 180 °C   για 25 λεπτά περίπου.


Για το μπισκότο

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  2. Βγάζουμε το μείγμα από το μπολ, το τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με έναν πλάστη το ανοίγουμε σε πάχος 2 χιλιοστών. Μεταφέρουμε το μείγμα του μπισκότου σε ένα ταψί μαζί με τις λαδόκολλες και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά.
  3. Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη, αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και με ένα κουπάτ 4 εκ. κόβουμε σε δίσκους το μπισκότο.
  4. Αν δε το χρησιμοποιήσουμε αμέσως το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη για να μη μας λιώσει.

 

TIP:
*Μπορούμε να γεμίζουμε φόρμες σιλικόνης με τη ζύμη των σου και να καταψύχουμε. Ψήνουμε απευθείας από την κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε το ομοιόμορφο σχήμα ίδιο μέγεθος μετά το ψήσιμο.

*Προτιμούμε να ψήνουμε τα σου σε φούρνο χωρίς αέρα, γιατί αυτό τα βοηθάει στο να φουσκώσουν καλύτερα και πιο ομοιόμορφα.

*Μπορούμε να ψήσουμε τα σου και αφού κρυώσουν να τα καταψύξουμε και να τα διατηρήσουμε για 2 εβδομάδες στην κατάψυξη. Μόλις έρθει η ώρα να τα καταναλώσουμε, τα στρώνουμε πάλι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 °C  για περίπου 5 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο