Προφιτερόλ με γέμιση σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
  • 20-30 choux

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πήξει.
  2. Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγί, την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να ολοκληρώσουμε και τις υπόλοιπες παρασκευές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, το Φρέσκο γάλα πλήρες, την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και τη μισή ζάχαρη.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουερ και το κακάο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Το αδειάζουμε μέσα στη ζεστή κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
  4. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ.
  5. Σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία θα πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

  1. Βράζουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, την αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  2. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΓΛΥΚΟΥ:

  1. Με ένα μικρό μαχαίρι κάνουμε μικρές τρύπες κάτω από τα choux, και τα γεμίζουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα σοκολάτας.
  2. Τα σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω περιχύνουμε την λιωμένη σοκολάτακαι γαρνίρουμε με την σαντιγί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο