Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουερ και το κακάο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Το αδειάζουμε μέσα στη ζεστή κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία θα πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Βράζουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, την αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΓΛΥΚΟΥ:
Με ένα μικρό μαχαίρι κάνουμε μικρές τρύπες κάτω από τα choux, και τα γεμίζουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα σοκολάτας.
Τα σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω περιχύνουμε την λιωμένη σοκολάτακαι γαρνίρουμε με την σαντιγί.