Ψωμί με βούτυρο

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Έτοιμο προζύμι
  • Νερό όσο χρειαστεί

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
milo-aronia-stafili-rodi-packshot-gallery-0
Μήλο- Αρώνια- Σταφύλι – Ρόδι
Μήλο- Αρώνια- Σταφύλι – Ρόδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι σε μια μεταλλική λεκάνη.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το προζύμι, το αλάτι και λίγο νερό.
  3. Ξεκινάμε το ζύμωμα και προσθέτουμε όσο επιπλέον νερό χρειαστεί μέχρι να κάνουμε μία ελαστική μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.
  4. Τοποθετούμε το καρβέλι σε ένα ταψί και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
  5. Το αφήνουμε δύο με δυόμιση περίπου ώρες να “φουσκώσει” το ζυμάρι.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  7. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς ή αν το θέλετε πιο τραγανό αφήστε το 10-15 λεπτά ακόμη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

  1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το αλείφουμε με φρέσκο Βούτυρο αγελάδος και μαρμελάδα αρώνια.
  2. Μπορείτε να συνοδεύεστε το σνακ σας με ένα ποτήρι Χυμός μήλο – αρώνια – σταφύλι – ρόδι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί