Ραβανί

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
straggisto-packshot-gallery-0
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης με το σιμιγδάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το κονιάκ με τη σόδα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

 

2. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα να «σταθεί», για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

 

3. Έπειτα ρίχνουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο.

 

4. Ταυτόχρονα χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.

 

5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.

 

6. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσει. Αφού ψηθεί το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά και το κόβουμε σε κομμάτια.

 

7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και περιχύνουμε το ραβανί.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου