Μόλις τα κέικ έχουν κρυώσει, καλύπτουμε την επιφάνεια τους, δίνοντας ύψος, με τη βουτυρόκρεμα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια αιγίνης.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το κακάο και το αλάτι.
Σπάμε τα αυγά και κρατάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με το Βούτυρο αγελάδος μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με μία μαρίζ ξύνουμε τα τοιχώματα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους, τη βανίλια και το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χαμηλώνουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το ξινόγαλο και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά. Τέλος προσθέτουμε το χρώμα, τόσο όσο χρειαστεί μέχρι το μείγμα να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σταδιακά και με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα του κέικ με τη χρήση μίας μαρίζ.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε φόρμες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για περίπου 20 λεπτά.