Red velvet cake

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 345 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 γρ. μαγειρική σόδα
  • 10 γρ. κακάο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 115 γρ. Βούτυρο αγελάδος
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 4 αυγά των 50 γρ.
  • 8 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 4 γρ. λευκό ξύδι
  • 230 γρ. ξινόγαλο
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ΚΕΙΚ

  • Red velvet κέικ
  • Βουτυρόκρεμα
  • Φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ΚΕΙΚ

  1. Μόλις τα κέικ έχουν κρυώσει, καλύπτουμε την επιφάνεια τους, δίνοντας ύψος, με τη βουτυρόκρεμα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια αιγίνης.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  1. Σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το κακάο και το αλάτι.
  2. Σπάμε τα αυγά και κρατάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με το Βούτυρο αγελάδος μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με μία μαρίζ ξύνουμε τα τοιχώματα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους, τη βανίλια και το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Χαμηλώνουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το ξινόγαλο και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά. Τέλος προσθέτουμε το χρώμα, τόσο όσο χρειαστεί μέχρι το μείγμα να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.
  5. Στον κάδο του μίξερ  χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σταδιακά και με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα του κέικ με τη χρήση μίας μαρίζ.
  6. Μοιράζουμε τη ζύμη σε φόρμες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C  για περίπου 20 λεπτά.
  7. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο