Νηστίσιμο ρυζόγαλο

ΥΛΙΚΑ
  • 190 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 λίτρο νερό
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο ρόφημα Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 γρ. πάστα βανίλιας
  • 6 γρ. αλάτι
ΠΡΟΪΟΝ
rofima-amygdalou-choris-zachari-packshot-gallery-0
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τοποθετούμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μία κατσαρόλα και το φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να εξατμιστεί όλη η ποσότητα του νερού και να έχει χυλώσει το ρύζι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρόφημα Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει με κρύο νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Μοιράζουμε το μείγμα σε σκεύη σερβιρίσματος, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

 

TIP:

*Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε το νηστίσιμο ρυζόγαλο με κανέλα, αποξηραμένα φρούτα ή οποιοδήποτε φρούτο επιθυμούμε.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου