Ριζότο με μανιτάρια και κάστανα

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. Μανιτάρια Σαμπινιόν κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. Κάστανα προβρασμένα, καθαρισμένα
  • 300 γρ. Ρύζι Καρναρόλι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 850 μλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 200 μλ. κρασί λευκό
  • 80 γρ. Βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. Χωριάτικο Τυρί Όλυμπος ή Γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 50 ml Κρέμα Γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
graviera-packshot-gallery-0
Γραβιέρα
Γραβιέρα
532╧Θ702
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, 40 γρ. βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια  και τα κάστανα και τα βάζουμε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε 200 μλ. ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά ανακατεύοντας συχνά.
  5. Συνεχίζουμε προσθέτοντας με τον ίδιο τρόπο ζωμό, μέχρι να τελειώσει και να έχει μαλακώσει όσο πρέπει το ρύζι.
  6. Προσθέτουμε τα κάστανα με τα μανιτάρια, αλατίζουμε αν χρειάζεται  κι ανακατεύουμε.
  7. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη γραβιέρα.
  8. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  9. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και κομματάκια κάστανου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nististima-spanakotiropitakia-featured
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Σαλάτα
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
PHOTO
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη