Ριζότο με μανιτάρια και κάστανα

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. Μανιτάρια Σαμπινιόν κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. Κάστανα προβρασμένα, καθαρισμένα
  • 300 γρ. Ρύζι Καρναρόλι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 850 μλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 200 μλ. κρασί λευκό
  • 80 γρ. Βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. Χωριάτικο Τυρί Όλυμπος ή Γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 50 ml Κρέμα Γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
graviera-packshot-gallery-0
Γραβιέρα
Γραβιέρα
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, 40 γρ. βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια  και τα κάστανα και τα βάζουμε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε 200 μλ. ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά ανακατεύοντας συχνά.
  5. Συνεχίζουμε προσθέτοντας με τον ίδιο τρόπο ζωμό, μέχρι να τελειώσει και να έχει μαλακώσει όσο πρέπει το ρύζι.
  6. Προσθέτουμε τα κάστανα με τα μανιτάρια, αλατίζουμε αν χρειάζεται  κι ανακατεύουμε.
  7. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη γραβιέρα.
  8. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  9. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και κομματάκια κάστανου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο