Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ

ΠΡΟΪΟΝ
bouturo-me-troufa-packshot-gallery-0
Βούτυρο soft με τρούφα
Βούτυρο soft με τρούφα
graviera-packshot-gallery-0
Γραβιέρα
Γραβιέρα
kefalotiri-packshot-gallery-0
Κεφαλοτύρι
Κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο κοτόπουλο, το ψήνουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. Βούτυρο Soft Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ με Τρούφα και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ρίχνουμε σε 1 λίτρο καυτό νερό 1 κύβο ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε χαμηλώνοντας τέρμα τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά 3 κ.σ. Βούτυρο Soft Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ με Τρούφα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε για 2 έως 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά σχεδόν στο τέρμα.
    Ρίχνουμε 1,5 κ.σ. από το ζωμό ανακατεύοντας ανά 1 λεπτό για να βγάλει το άμυλο και να χυλώσει.
  6. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά συνεχίζουμε να ρίχνουμε 1,5 κ.σ. κάθε φορά ανακατεύοντας ανά 1 λεπτό.(Μπορεί να μη χρειαστεί να ρίξουμε όλο το ζωμό ενώ το ριζότο μας θα είναι έτοιμο περίπου σε 25 λεπτά.)
  7. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο, 1 κ.γ. Βούτυρο Soft Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ με Τρούφα και τριμμένη Γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ. (Μπορεί να χρειαστεί και λίγο αλάτι, ανάλογα τα γούστα)
  8. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με λίγο έξτρα τριμμένο Κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου
21
Νηστίσιμη σούπα λαχανικών
Νηστίσιμη σούπα λαχανικών