Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι και σε κυβάκια τα καρότα και την πιπεριά.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και τα τοποθετούμε.
Τρίβουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε τις βρασμένες φακές και τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια.
Έπειτα προσθέτουμε το θυμάρι κόβουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό σε μεγάλα κομμάτια και καλύπτουμε τα 3/4 του μπολ.
Τέλος, για να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε ολόκληρες πάνω στη φωτιά για 10-15 λεπτά και τις γυρνάμε κάθε 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν καπνιστή γεύση.
Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις κόβουμε στη μέση.
Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα και τις κόβουμε σε κομματάκια.
Πάνω στη σάρκα της μελιτζάνας τρίβουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το βαλσάμικο, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Ολοκληρώνουμε τη συνταγή μας προσθέτοντας το Στραγγιστό γιαούρτι 2%, τα υπόλοιπα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.