Σοκολατένια μαλακά μπισκότα

ΥΛΙΚΑ
  • 120 γρ. Βούτυρο αγελάδος
  • 120 γρ. κουβερτούρα σπασμένη κομματάκια
  • 100 ml Φρέσκο γάλα πλήρες
  • 210 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. κακάο
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας ή κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρι το Βούτυρο αγελάδος με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το Φρέσκο γάλα πλήρες και τη ζάχαρη. Ανακατεύοντας συνεχώς µε το σύρμα, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουµε τη βανίλια, το μπέικιν, το αλάτι, το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.
  4. Προσθέτουµε τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατεύουµε απαλά και βάζουµε στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  5. Κάνουμε μικρά μπαλάκια από το μείγμα και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κενό ανάµεσα τους. Ψήνουµε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 10-12 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
afrato-dixromo-voutirenio-keik
Αφράτο Δίχρωμο Βουτυρένιο Κέικ
Αφράτο Δίχρωμο Βουτυρένιο Κέικ
nistisimo-aladoto-kazan-ntipi
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
Νηστίσιμο Αλάδωτο Καζάν Ντιπί
biskota-me-3-ylika
Μπισκότα με 3 υλικά
Μπισκότα με 3 υλικά