Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 330 ml Κεφίρ φράουλα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1 αυγό
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • κουβερτούρα φράουλα για το γλάσο
ΠΡΟΪΟΝ
kefir-fraoula-packshot-gallery-0
Κεφίρ φράουλα
Κεφίρ φράουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αυγό και χτυπάμε με ενα σύρμα. 
  2. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το Κεφίρ φράουλα , το κακάο, το αλάτι, τη βανιλίνη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  3. Βάζουμε το μείγμα μας σε μια τετράγωνη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50-55 λεπτά.
  4. Για το γλάσο, λιώνουμε κουβερτούλα φράουλα και την απλώνουμε πάνω στο κέικ μας.

Απολαμβάνουμε μαζί με Κεφίρ φράουλα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
7
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας