Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 330 ml Κεφίρ φράουλα 1 φλ. ζάχαρη 1/2 φλ. κακάο 1 αυγό 1 βανιλίνη 1 πρέζα αλάτι ¼ φλ. ελαιόλαδο κουβερτούρα φράουλα για το γλάσο
ΠΡΟΪΟΝ
kefir-fraoula-packshot-gallery-0
Κεφίρ φράουλα
Κεφίρ φράουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αυγό και χτυπάμε με ενα σύρμα. 
  2. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το Κεφίρ φράουλα , το κακάο, το αλάτι, τη βανιλίνη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  3. Βάζουμε το μείγμα μας σε μια τετράγωνη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50-55 λεπτά.
  4. Για το γλάσο, λιώνουμε κουβερτούλα φράουλα και την απλώνουμε πάνω στο κέικ μας.

Απολαμβάνουμε μαζί με Κεφίρ φράουλα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο