Σου με κρέμα φουντουκιού

120 ΛΕΠΤΑ
2 ΤΕΜΑΧΙΑ ΣΟΥ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

  • 250 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

  • 150 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
  • 130 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

  • 400 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  • 2 τεμ. σουδάκια
  • 140 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 80 γρ. καραμελωμένα φουντούκια
  • 600 γρ. κρέμα φουντουκιού
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το Βούτυρο αγελάδος και το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις λιώσει το βούτυρο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε σε μία δόση το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  2. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το αλεύρι και να σχηματιστεί μια μάζα που ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Δουλεύουμε τη ζύμη στην κατσαρόλα για 3-5 λεπτά περίπου μέχρι να χάσει όσο περισσότερη από την υγρασία της γίνεται. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το γάντζο μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το προηγούμενο πλήρως πριν προσθέσουμε το επόμενο. Μόλις έχουμε προσθέσει και ομογενοποιήσει στο μείγμα μας και το τελευταίο αυγό, συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά ακόμα, μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να γίνει λείο. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα δημιουργούμε 2 δίσκους διαμέτρου 15 εκ. περίπου και 150 γρ. ο καθένας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 185 °C μέχρι να πάρουν ανοιχτό καστανό χρώμα και να στεγνώσουν στο εσωτερικό τους, για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου πάνω σε ένα σχαράκι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

  1. Στρώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να καβουρδιστούν ομοιόμορφα, για 10 λεπτά περίπου. Παράλληλα, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε και την αφήνουμε να γίνει καστανή καραμέλα. Προσθέτουμε τα φουντούκια ζεστά από τον φούρνο μέσα στην καραμέλα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να καλυφθούν όλα τα φουντούκια ομοιόμορφα από την καραμέλα. Αποσύρουμε όλο το περιεχόμενο από το τηγάνι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά περίπου.
  2. Αλέθουμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα μέχρι να γίνουν πάστα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην πραλίνα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε υψηλή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Αμέσως μόλις πάρει το σιρόπι μια καλή βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε καλά τα φουντούκια από το σιρόπι και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 °C μέχρι να καραμελώσουν τα φουντούκια και να γίνουν τραγανά, για 15-20 λεπτά περίπου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την αφρατεύουμε ελαφρώς με ένα σύρμα χειρός. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με την πραλίνα φουντουκιού με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα της πραλίνας στην κρέμα ανακατεύοντας και μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ 

  1. Κόβουμε τους 2 ψημένους δίσκους των σου στη μέση του ύψους τους. Γεμίζουμε την κάθε βάση με 40 γρ. πραλίνα φουντουκιού. Συνεχίζουμε με 300 γρ. κρέμα φουντουκιού και 40 γρ. από τα καραμελωμένα φουντούκια. Απλώνουμε στην εξωτερική πλευρά σε καθένα από τα καπάκια των σου 30 γρ. πραλίνα και μοιράζουμε τα υπόλοιπα καραμελωμένα φουντούκια πάνω από την πραλίνα πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Με τα καπάκια καλύπτουμε τις στρωμένες βάσεις και πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη από πάνω. Σερβίρουμε σε πιάτο της επιλογής μας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου