Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο με κρέμα γάλακτος και τυριά

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. μπέικον κομμάτι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ.+3 κ.σ.)
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • πιπέρι
  • 100 γρ. (75 γρ. + 25 γρ.) γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. (75γρ + 25γρ )τυρί χωριάτικο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 20% ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 2 αυγά μέτρια
  • 200 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 500 γρ. ταλιατέλες πολύχρωμες, βρασμένες, στραγγισμένες και ανακατεμένες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν
ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
graviera-packshot-gallery-0
Γραβιέρα
Γραβιέρα
xoriatiko-skliro-tiri-packshot-gallery-0
Χωριάτικο σκληρό τυρί τριμμένο
Χωριάτικο σκληρό τυρί τριμμένο
krema-galaktos-20-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
  2. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  4. Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Κόβουμε σε λεπτές φέτες 2 χιλιοστών τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρυσό χρώμα.
  7. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  8. Στη συνέχεια τρίβουμε τη γραβιέρα και το τυρί χωριάτικο.
  9. Βάζουμε τα 75 γρ. γραβιέρας και 75 γρ. τυρί χωριάτικο σε ένα πολύ μεγάλο μπολ που να χωράει και τα ζυμαρικά αργότερα
  10. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
  11. Σπάμε την φέτα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  12. Τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα χειρός.
  13. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπέικον, τις ταλιατέλες στο μπολ και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  14. Αδειάζουμε το μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30*35εκ. και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του.
  15. Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη γραβιέρα και το τυρί χωριάτικο που έχουμε τρίψει και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
  16. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
  17. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί